Hærløbet 16 maj 2019 - hvem løber du for?

Hærløbet 2019.

Foto: Hærens Officersskole.

 

Redaktionen har modtaget følgende fra Julie Bregnhøi Hyldig som er repræsentant for organisationen bag Hærløbet 2019.

Den 11. april 2019.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Hærløbet er et årligt tilbagevendende velgørenhedsløb i Søndermarken, drevet af frivillige kadetter fra Hærens Officersskole. Hærløbet rejser hvert år et større beløb, som doneres til et skiftende velgørende veteran projekt.

I år går pengene til Operators Hockey Club, en veteranforening hvor ishockey danner rammen for samvær mellem veteraner og nuværende tjenestegørende soldater, med det formål at forebygge følelser som eksklusion og ensomhed hos veteranerne.

Mere specifikt går pengene til klubbens tur til USA hvor de stiller 30 mand til flere kampe imod adskillige amerikanske veteran-ishockeyhold. Turen vil både give de deltagende veteraner en stor oplevelse, danne bånd på tværs af Atlanten og give hele klubben boost, så den i fremtiden vil kunne hjælpe endnu flere veteraner.

Hærløbet er afhængige af donationer og at så mange løbere deltager som muligt. Hvis du som privatperson eller virksomhed har lyst til at donere et beløb til Operators Hockey Club, kan du kontakte haerlobet@gmail.com for mere information. Hvis du vil deltage i løbet, foregår tilmelding via sportstiming, kopier dette link: https://www.sportstiming.dk/event/5931?fbclid=IwAR2zAioSMZ-DM19RmrEc0o8B7tQdde832zbkkPlE9ZPXeCkIBeJ-yUOP15k
 
 
Vi håber på at se så mange af jeg som muligt.

  

Fra Kina til Danmark: Pandabørn optræder på Biblioteket Frederiksberg

musical om pandaernes rejse til Danmark på Biblioteket Frederiksberg.

Kilde Frederiksberg Hovedbibliotek

 

Redaktionen har modtaget følgende:

Den 1. april 2019.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

 

To pandaer fra Kina kommer til Zoologisk Have i København i april. I den forbindelse opfører 23 kinesiske børn en musical om pandaernes rejse til Danmark på Biblioteket Frederiksberg.

Fra den 11. april bliver to pandaer udstationeret i Zoo København. Det er en stor og sjælden begivenhed, som vil blive fejret i hele Danmark. 23 kinesiske børn fra pandaernes hjemby i Kina, Chengdu, gæster i den forbindelse Biblioteket Frederiksberg den 13. april, hvor de vil opføre en musical specielt lavet til Danmark.

Musicalen handler om to pandaer, der kommer til Danmark. Den er skabt ud fra en lignende performance kaldet "Panda Dance", som er en meget populær børnemusical, der fast opføres på Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Det er et videns- og undervisningscenter om pandaer, som har egen teaterscene.

Pandamusicalen er inviteret til Danmark af foreningen NordPlus - Connecting Denmark and China. Den officielle åbning af det nye pandareservat i Zoo sker den 11. april kl. 9.00, hvor H.K.H. Kronprinsesse Mary også deltager. De to pandaer er en gave fra Kina til dronning Margrethe.

Praktiske oplysninger Hvornår: Lørdag den 13. april 2019 kl. 11:30 Hvor: Frederiksberg Hovedbibliotek, Falkoner Plads 2, 2000 Frederiksberg Varighed: 25 min. | Alder: for alle

Bestil billet på fkb.dk/panda

 

Hvorfor bliver man ensom, selvom man er blandt andre mennesker?

Henrik Jessen

Fotograf: Peter Kragballe

 

Redaktionen har modtaget følgende:

Den 1. april 2019.

 

PRESSEMEDDELELSE

 

 

Lokal Frederiksberg-borger skriver novellesamling om ensomhed og selvbedrag.

 

Mange af os forbinder måske ensomhed med det at være alene og ikke komme ud blandt andre mennesker. Men problemet kan også opstå, når man er sammen med andre. Og den ensomhed er ofte værre, mener forfatter Henrik Jessen, der er aktuel med novellesamlingen Det skrå kast, der udkommer 5. april.

 

Novellesamlingen behandler forskellige emner som livet i udkantsdanmark, folkeskolen og kærlighed. Fælles for novellerne er et underliggende tema om ensomhed. En ensomhed, hvor karaktererne føler sig fremmedgjorte og ensomme blandt de mennesker, de er omgivet af. Og den ensomhed er ofte værre, mener forfatter Henrik Jessen, der er aktuel med en ny bog, der kredser om emnet.

 

"Når man oplever ensomhed, selvom man er en del af en gruppe, er det måske endnu mere ødelæggende. Fordi det bliver tydeligt, hvor ensom man egentlig er."

 

En dame i novellesamlingen ønsker ikke at være i sit ægteskab, men hun taler ikke med nogen om det - heller ikke sin mand. I stedet bliver hun indebrændt og til sidst ondskabsfuld.
En gymnasieelev prøver at blive en del af klassen og laver flere og flere vanvittige ting for at blive set. Og det eneste, han får ud af sine anstrengelser, er, at han bliver helt udstødt.
En grønlandsk dame bliver gift med en dansk mand. De har svært ved at trænge igennem til hinanden på grund af kulturforskellen, så han ender med at føre et parallelt liv uden konens vidende.

 

"Ensomheden kan presse mennesker så langt ud, at de begynder at guddommeliggøre sig selv," siger forfatter Henrik Jessen. Og præcis det sker for nogle af karaktererne i hans novellesamling. Vi ser blandt andet en ung mand, der bilder sig selv ind, at en pige er vild med ham, selvom intet tyder på det. En anden person fortæller sig selv og sine omgivelser, at han har godt styr på kvinder. Men det eneste, han har, er billeder hjemme i sin skuffe af tilfældige damer, han aldrig har mødt.

 

Om forfatteren

Henrik Jessen, f. 1971, er opvokset i en lille by i Sønderjylland. Han bor på i dag Frederiksberg og har arbejdet som gymnasielærer i Danmark og på Grønland. Debuterede i 2018 med romanen Aften på Kalvebod Brygge hos Byens Forlag. Det skrå kast er hans anden udgivelse.  

 

Om forlaget

Byens Forlag driver bogcaféer i København og Vejle som udadvendte kontorer. Levende bogformidling er et særkende for forlaget, der ønsker at integrere sig i bylivet og formidle litteraturen direkte til læserne.

 

Det skrå kast udkommer 5. april 2019 på Byens Forlag og koster 229 kr.

 

 

 

Frederiksbergs første børnehøjskole en realitet.

Børn i aktivitet.

Foto: Frederiksberg Bibliotek.

 

Redaktionen har modtaget følgende:

Den 9. februar 2019.

 

PRESSEMEDDELELSE

 

 

Frederiksbergs første børnehøjskole inviterer børn til en uge med kultur, leg og nye fællesskaber.  Bag højskolen står Teatret Riddersalen, Design-firmaet NoWhereLand og Biblioteket Frederiksberg.


Alle børn på Frederiksberg inviteres til børnehøjskole i vinterferien.  Her vil børnene blandt andet opleve teaterforestillingen Æblet falder ikke langt fra stammen i Riddersalen - bag scenen og som publikum. De vil prøve kræfter med stop motion-film, bygge en fantasiby og lave deres egen kunstudstilling.

”Vi glæder os til at byde en masse børn velkommen til en sjov uge, hvor vi sammen kaster os ud i nye projekter, skaber ting helt selv, viser vores stemmer og får mod til at arbejde kreativt og oplever at være en del af et nyt fællesskab”, siger Mette Vestergaard, projekt- & Udviklingsmedarbejder på Biblioteket Frederiksberg.

Børnehøjskolen er for børn i alderen syv-10 år og finder sted tirsdag til fredag i uge 7 på Medborgercentret Nordens Plads. Alle dage fra klokken 10 – 13. Højskolen afsluttes med en fernisering fredag aften med fællesspisning for børnene og deres familier og venner. 

 

Program for børnehøjskolen i uge 7

  • Tirsdag: Hvad er kunst og kultur og hvad er Street Art? Vi maler Street Art til Nordens Plads.
  • Onsdag: Vi ser teaterforestillingen Æblet falder ikke langt fra stammen i Riddersalen og tager på opdagelse bag teaterscenen.
  • Torsdag: Stop motion-workshop og besøg hos Fortælleklubben, der fortæller modige kærlighedshistorier
  • Fredag: Vi bygger vores egen fantasiby i pap. Fællesmiddag og fernisering med familie og venner.


Børnehøjskolen er et led i en større indsats for at skabe bedre naboskab og medborgerskab på tværs af Nordens Plads og Frederiksberg.

Læs mere på
https://fkb.dk/nyheder/nyt-fra-biblioteket/frederiksbergs-foerste-boernehoejskole

Hvis I vil vide mere eller kigge forbi Børnehøjskolen, så kontakt

  • Mette Vestergaard, projekt- og udviklingsmedarbejder, Biblioteket Frederiksberg, 2898 1952, mean@frederiksberg.dk
  • Stine Torp Carlsen, kommunikationsansvarlig, Biblioteket Frederiksberg, 40830770


Om Medborgercentret Nordens Plads

Medborgercentret Nordens Plads er en del af Biblioteket Frederiksberg og skal bidrage til mere frivillighed, livskvalitet, samskabelse, kulturelt liv, mangfoldighed og social kapital omkring Nordens Plads og på Frederiksberg i det hele taget.

Hos SKOMAGERDRENGEN er service og bedste kvalitet selvfølgelig helt i top.

Ejer af SKOMAGERDRENGEN Kristian Rasmussen.

Foto: Frederiksberg Tidende

 

Redaktionen har modtaget følgende annonce:

Den 21. november 2018.

 

Et lille tilbageblik på butik SKOMAGERDRENGEN.

Butikken i Vanløse åbnede som skomager helt tilbage i 1927 og har været skomager helt op til i dag. Skomager faget har fået en renæssance, der kommer mange nye kunder til der vil benytte sig af det gamle håndværk fortæller nuværende ejer Kristian Rasmussen.

Yder den bedste service og kvalitet.

Kristian yder den bedste service og kvalitet. Der bliver ikke udført arbejde som Kristian ikke kan stå inde for. Kristian overtog forretningen i 2015, det er blevet til en hyggelig og spændende butik, med et meget bredt varesortiment. Bl.a. Sko reparationer/pleje, reparationer af tasker og andre lædervarer, forhandler af Verners sko og støvle sværte, der er et Dansk produkt og produceret i Danmark, salg af bælter og punge, kopier af nøgler og speciel nøgler, omlægning/oplukning af låse, montering af låse, reparation af låse, salg af låse, service kørsel, gravering af skilte og hundetegn og automat service udføres også på gamle enarmede tyveknægte. Kristian kan lidt af hvert, han har også i mange år, været automat og karrusel reparatør i Damhus Tivoli og på Bakken.

SKOMAGERDRENGEN er absolut et besøg værd.

Forretningen emmer af hygge, den er indrettet som en god gammeldag skomager. Kig ned hos SKOMAGERDRENGEN Jernbane Allé 65 2720 Vanløse og hils på Kristian der er et meget venligt og imødekommende menneske.

      

This Rocks! er et nyt digitalt tilbud fra Biblioteket Frederiksberg til rockelskere.

This Rocks til Rockelskere:

Foto: Frederiksberg Bibliotek.

 

Redaktionen har modtaget følgende:

Den 14. november 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Nyt digitalt fællesskab på Frederiksberg for rockelskere This Rocks! er et nyt digitalt tilbud fra Biblioteket Frederiksberg til rockelskere på Frederiksberg og København. I community’et på Facebook deler og drøfter medlemmerne nyere rock, der begejstrer dem i øjeblikket. Rock der begejstrer This Rocks! er stedet, hvor rockinteresserede mødes og deler deres oplevelser med den musik, de elsker. Her findes musiknyheder, overraskende facts, en koncertkalender for rock, ligesom der er mulighed for at deltage i konkurrencer og quizzer. I forlængelse af det digitale community på Facebook vil This Rocks! også finde en fysisk form i form af artist talks, filmvisninger og fælles koncertturer.

Du finder This Rocks! her: https://www.facebook.com/groups/thisrocksdk/

Et nyt tilbud på Frederiksberg This Rocks! er et nyt tilbud fra Biblioteket Frederiksberg, hvor det er medlemmerne og bibliotekets community manager, der sammen skaber musikformidlingen. Community’et er skabt som et tilbud til borgere på Frederiksberg, men alle er velkommen.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Anders Koch Madsen Community Manager, Biblioteket Frederiksberg Mail: anma31@frederiksberg.dk Tlf. +45 3821 1823

"Sømandstatoveringer & -Symboler"

Den nyudkomne bog "Sømandstatoveringer & -Symboler".

Foto: Tatoo Ole Nyhavn 17.

 

Redaktionen har modtaget følgende:

Den 10 oktober 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Majbritt Petersen springer ud som forfatter.

Jeg hedder Majbritt ( „Lille-Ole“ ) Petersen og er indehaver af verdens ældste, fungerende tatovørforretning fra 1884. Tatoveringstrenden hitter som aldrig før, og kærligheden til „old school“ sømandstatoveringer har aldrig været så stor som nu. Men hvad sker der, når du får eller påfører et menneske et symbol, du ikke kender betydningen af? Jeg har sat mig for, at skrive  en bog om de gamle fortællinger om disse smukke motiver, før de går tabt med tiden. Gennem flere år har jeg hørt de gamle spændende sømandssagn og -myter, som er blevet fortalt i butikken af tatovører og sømænd i generationer. Dem har jeg samlet i en bog med kommentarer og illustrationer. Det er lykkedes mig at finde Tattoo Oles originale tegninger fra 1940'erne, og jeg har siden lavet mine egne versioner af dem. Projektet har taget ca. 5 år og er blevet til en nemt tilgængelig bog med en masse billeder, der illustrerer de gamle symboler og betydningerne bag. Det vil være en praktisk bog for tatovører men er samtidig henvendt til alle, som elsker tatoveringer og gamle sagn. Jeg håber, I vil nyde bogen.

Majbritt Petersen med en tilfreds køber:

Benhårdt arbejde og præcision.

Efter 5 års hårdt arbejde i min fritid i al hemmelighed, med research og lange aftener med kuglepennen eller penslen i hånden, udgiver jeg min første bog. Titlen på bogen er "Sømandstatoveringer & -Symboler" Der vil være 150 nummererede bøger i Dansk udgave og 150 nummererede bøger i Engelsk udgave. Jeg har valgt at lave det hele i særudgave og der er ikke sparet på materialerne. Derfor vil denne bog med tiden blive et samler objekt hvis den ikke allerede er det.
Der vil være mulighed for at købe min bog for 1.500,- kr. og det vil være muligt at købe den i min forretning Tattoo Ole Nyhavn 17. Glæder mig til at dele mit nye kunstværk med jer, og jeg fra i dag kan kalde mig forfatter.

Kig forbi Min Købmand på Frederiksberg

Købmand Jens Erik Christensen.

Foto: Frederiksberg Tidende.

 

Af Frits Degner

Den 9. august 2018.

 

Købmanden, personale og kunder kommer hinanden ved:

På Godthåbsvej 142. 2000 Frederiksberg ligger Min Købmand. Den muntre og gemytlige Købmand Jens Erik Christensen kommer altid med en morsom bemærkning til kunderne. Er man i nedtrykt stemning når man kommer ind i forretningen, er man det ikke ret længe, når man først har mødt Jens Erik Christensen, der er noget af et livs stykke og spasmager. Min Købmand har en super god atmosfære og emmer af hygge. Her bliver kræset for kunderne i alle aldre. Personalet er yderst kompetente og høflige, de sørger for kunderne får den optimale kundeservice.

En velassorteret forretning: