This Rocks! er et nyt digitalt tilbud fra Biblioteket Frederiksberg til rockelskere.

This Rocks til Rockelskere:

Foto: Frederiksberg Bibliotek.

 

Redaktionen har modtaget følgende:

Den 14. november 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Nyt digitalt fællesskab på Frederiksberg for rockelskere This Rocks! er et nyt digitalt tilbud fra Biblioteket Frederiksberg til rockelskere på Frederiksberg og København. I community’et på Facebook deler og drøfter medlemmerne nyere rock, der begejstrer dem i øjeblikket. Rock der begejstrer This Rocks! er stedet, hvor rockinteresserede mødes og deler deres oplevelser med den musik, de elsker. Her findes musiknyheder, overraskende facts, en koncertkalender for rock, ligesom der er mulighed for at deltage i konkurrencer og quizzer. I forlængelse af det digitale community på Facebook vil This Rocks! også finde en fysisk form i form af artist talks, filmvisninger og fælles koncertturer.

Du finder This Rocks! her: https://www.facebook.com/groups/thisrocksdk/

Et nyt tilbud på Frederiksberg This Rocks! er et nyt tilbud fra Biblioteket Frederiksberg, hvor det er medlemmerne og bibliotekets community manager, der sammen skaber musikformidlingen. Community’et er skabt som et tilbud til borgere på Frederiksberg, men alle er velkommen.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Anders Koch Madsen Community Manager, Biblioteket Frederiksberg Mail: anma31@frederiksberg.dk Tlf. +45 3821 1823

"Sømandstatoveringer & -Symboler"

Den nyudkomne bog "Sømandstatoveringer & -Symboler".

Foto: Tatoo Ole Nyhavn 17.

 

Redaktionen har modtaget følgende:

Den 10 oktober 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Majbritt Petersen springer ud som forfatter.

Jeg hedder Majbritt ( „Lille-Ole“ ) Petersen og er indehaver af verdens ældste, fungerende tatovørforretning fra 1884. Tatoveringstrenden hitter som aldrig før, og kærligheden til „old school“ sømandstatoveringer har aldrig været så stor som nu. Men hvad sker der, når du får eller påfører et menneske et symbol, du ikke kender betydningen af? Jeg har sat mig for, at skrive  en bog om de gamle fortællinger om disse smukke motiver, før de går tabt med tiden. Gennem flere år har jeg hørt de gamle spændende sømandssagn og -myter, som er blevet fortalt i butikken af tatovører og sømænd i generationer. Dem har jeg samlet i en bog med kommentarer og illustrationer. Det er lykkedes mig at finde Tattoo Oles originale tegninger fra 1940'erne, og jeg har siden lavet mine egne versioner af dem. Projektet har taget ca. 5 år og er blevet til en nemt tilgængelig bog med en masse billeder, der illustrerer de gamle symboler og betydningerne bag. Det vil være en praktisk bog for tatovører men er samtidig henvendt til alle, som elsker tatoveringer og gamle sagn. Jeg håber, I vil nyde bogen.

Majbritt Petersen med en tilfreds køber:

Benhårdt arbejde og præcision.

Efter 5 års hårdt arbejde i min fritid i al hemmelighed, med research og lange aftener med kuglepennen eller penslen i hånden, udgiver jeg min første bog. Titlen på bogen er "Sømandstatoveringer & -Symboler" Der vil være 150 nummererede bøger i Dansk udgave og 150 nummererede bøger i Engelsk udgave. Jeg har valgt at lave det hele i særudgave og der er ikke sparet på materialerne. Derfor vil denne bog med tiden blive et samler objekt hvis den ikke allerede er det.
Der vil være mulighed for at købe min bog for 1.500,- kr. og det vil være muligt at købe den i min forretning Tattoo Ole Nyhavn 17. Glæder mig til at dele mit nye kunstværk med jer, og jeg fra i dag kan kalde mig forfatter.

Kom og hør den albumaktuelle sangerinde Maria Elisabeth

Foto: Maria Elisabeth

Kilde: Mettelise Larsen

 

Redaktionen har modtaget følgende fra Mettelise Larsen:

Den 25. september 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Den albumaktuelle sangerinde Maria Elizabeth har i august og september, med stor succes, været rundt i hele landet med sit nye unikke koncertkoncept, Koncertvandringer.

Torsdag den 4. oktober afslutter hun sine turné i København med havevandring og intimkoncert,  nærmere bestemt i Bakkehuset på Frederiksberg.

Der synes at være en tendens i tiden til, at vi danskere i stigende grad ønsker at søge tilbage til det nære – og det autentiske. Vi er omgivet af så meget stress, støj og så mange indtryk vi ikke når at fordøje - ikke mindst i vores meget digitale hverdag. Måske netop derfor søger vi mere og mere hen imod det nære, enkle og støjfri – der hvor man kan fordybe sig og mærke sig selv og hinanden. Fx i naturen – eller i dette tilfælde i en smuk byhave. Motivationen er for Maria Elizabeth netop også at skabe ro og rammer til at fordybe sig i sanseoplevelsen med koncertvandringerne.

Miljø

De fleste danskere tænker mere og mere på miljøet og vægter derfor naturen højere og højere. Sådan er det også for Maria Elizabeth. Koncertvandringerne handler om at sanse naturen og blive bevidst om dens værdi og relation, ofte i forhold til Maria Elizabeths tekster fra det nye album ”Circle the Woods”.

Sensitiv stemning

”Koncertvandringen er en helhedsoplevelse. Publikum vil komme i den sensitive stemning, som et opmærksomt ophold i naturen giver, og dermed er man bragt i den stemning som musikken udtrykker, når man når frem til koncerten efter vandringen,” siger sangerinden og konstaterer ”Der er tusindvis af gaver i naturen, som også kan hjælpe os med vores egen forvandling og udvikling. Det handler blot om at opholde sig derude og at iagttage og lytte.”

Torsdag den 4. oktober:
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg
Kl. 18.30 til 18.50 Havevandring i Kamma Rahbeks have med Gertrud With
Kl. 19 Intimkoncert med Maria Elizabeth akkompagneret af Karen Sangvin (vokal, guitar). 

Læs meget mere om Maria Elizabeth og Koncertvandringerne i vedhæftede pressemeddelelse eller hør Maria Elizabeth fortælle om konceptet i videoen her: https://youtu.be/7Fp10Ng2TRk

Se videoen til sangen ”The Wanderer”, som er at finde på Maria Elizabeths nye album, her: https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=jFKa8zLIc4M (I er velkomne til at lægge videoen op på jeres online platforme).

Lyt til albummet ”Circle the Woods” via diverse streamingtjenester: https://MariaElizabeth.lnk.to/CircleTheWoods

Håber at det kunne have interesse og på at høre fra jer.

Bedste hilsner
Mettelise Larsen // Promote it

Promote it // Løngangstræde 37B, 4.tv // 1468 Kbh K. // Tlf: 27262623 // www.promote-it.dk

Følg Promote it på Facebook

 

 

Invitation til Modersmål-Prisen Mandag den 24. september kl. 17 på Alhambra- museet for humor og satire

Foto: Carl-Erik Sørensen

Kilde: Pia Svejgaard Pedersen.

 

Redaktionen har modtaget følgende fra Pia Svejgaard Pedersen:

Den 13. september 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Satirens mester Carl-Erik Sørensen modtager Modersmål-Prisen 2018


Dansk rimsmed og revyforfatter leger finurligt og fabelagtigt med det danske sprog, når han får danskerne til at brøle af grin med sine sketcher, monologer og viser.  Carl-Erik Sørensen modtager Modersmål-Selskabets pris for sine originale og folkekære tekster, der sprogligt spidder den danske folkesjæl.
Carl-Erik Sørensen, som er født den 4. august 1954, er mest kendt som manden med teksterne, der kan vælte Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken. Med over 1500 revytekster har han skabt sig et navn og en identitet som en spøjs og sublim rimsmed i den lange flotte og ferme tradition af danske digtere, som kan rime med både mening og galskab.
Han har fortjent Modersmål-Prisen, fordi han er en sofistikeret og original bruger af det danske sprog - på den både frække og fragile facon. Med toner og takter af folkelighed, langluntet listighed og sørgmunter melankoli udfolder Carl-Erik Sørensen sit talent. Lattermild javist, men også med en djævlesplint i øjet og knojern i handsken. Vi ler med Carl-Eriks rim på udsatte steder, med syre i syntaksen og en springskalle i sproget.
Carl-Erik Sørensens revyforfatterskab er i familie med både Jens August Schade, Poeten, Halfdan Rasmussen, Johannes Møllehave og Benny Andersen. Han er også smittet med de satiriske gener fra Ludvig Holberg og Johan Herman Wessel. Carl-Erik Sørensen er med sin disrespekt for autoriteter aldrig bange for at sove i baronens seng eller skrive Dronningens årlige nytårstale ude på Bakken til Ulf Pilgaard. På vers, rim og strofer leverer han de skæve vinkler, der får os til at se klart, når vi konfronteres med sociale urimeligheder og uretfærdigheder i dagens Danmark
Modersmål-Prisen uddeles hvert år som en påskønnelse af sprogbrugere, der særligt fremragende udtrykker sig klart efter Modersmål-Selskabets idealer: Klart, udtryksfuldt og varieret sprogbrug.
Modersmål-Prisen overrækkes mandag den 24. september kl. 17
Sted: Alhambra – museet for humor og satire, Allegade 5, 2000 Frederiksberg
Tilmelding til arrangementet til sek@modersmaalselskabet.dk  
I er også velkomne til at kontakte: Mette Bjørnvig Kaufmann
Formand for Modersmål-Selskabet
Tlf. 26850536, mbk@modersmaalselskabet.dk
Udsendt af Pia Svejgaard Pedersen på vegne af Modersmål-Selskabet.

 

 

Dyrevenner kom forbi Forum på Frederiksberg den 28 - 30 september 2018. Her er alle kæledyr samlet til træf.

Eksotiske fisk.

Kilde: Peter Qvistgaard

 

Redaktionen har modtaget følgende:

 

Af Peter Qvistgaard

Den 5. september 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Alle mulige kæledyr samles.

- på Danmarks største event for dyreelskere, der løber af stablen ultimo september.

I weekenden den 28-30. september samles alle mulige slags kæledyr i Forum på Frederiksberg. Alt fra hunde, katte, gnavere og fisk til krybdyr, fjerkræ og eksotiske dyr. Her kan både børn og voksne få lejlighed til at beundre alle disse dyr, røre ved dem, lære noget om dem – og måske få et nyt kæledyr med hjem?

Talsmanden for udstillingen ”Vores levende hobby” Jimmi Helander fortæller:

- Det er første gang i Danmark, at alle repræsentanter inden for kæledyr nu samles under ét tag. Det giver gæsterne en sjælden mulighed for at sammenligne dyrene, og måske finde et nyt slags kæledyr, som de ikke tidligere har tænkt på? Og dem, der allerede har et kæledyr derhjemme, kan her udveksle erfaringer med andre samt få masser af inspiration og ny viden – ikke mindst fra dyrlæger samt de 18 vidt forskellige dyreforeninger, der sammen med masser af leverandører af kæledyr og dyreprodukter vil være til stede på udstillingen. Der vil også være private salgsstande.

Under hele udstillingen, der også vil vise alle mulige slags planter, vil der løbende være foredrag af dyreeksperter, der vil fortælle om dyrenes liv, adfærd og miljø, men også give praktiske råd om eksempelvis: Grooming af hunde, hvorledes sygdomme opdages hos fisk eller hvordan man bliver ven med sin papegøje. Og så vil der være forskellige konkurrencer, eksempelvis ”Hvem opbygger det bedste akvarium”.

Søndag eftermiddag vil der blive afholdt en auktion, hvor alle kan byde på levende fisk, rejer, snegle og planter.

Billedtekst: På udstillingen ”Vores levende hobby” i Forum kan du eksempelvis lære om, hvorledes du bliver ven med din papegøje eller opdage et helt anderledes kæledyr eller anderledes planter.

Yderligere informationer fås hos Jimmi Helander, Vores levende hobby, på tlf. 26 35 35 79. jh@voreslevendehobby.dk www.voreslevendehobby.dk

Kig forbi Min Købmand på Frederiksberg

Købmand Jens Erik Christensen.

Foto: Frederiksberg Tidende.

 

Af Frits Degner

Den 9. august 2018.

 

Købmanden, personale og kunder kommer hinanden ved:

På Godthåbsvej 142. 2000 Frederiksberg ligger Min Købmand. Den muntre og gemytlige Købmand Jens Erik Christensen kommer altid med en morsom bemærkning til kunderne. Er man i nedtrykt stemning når man kommer ind i forretningen, er man det ikke ret længe, når man først har mødt Jens Erik Christensen, der er noget af et livs stykke og spasmager. Min Købmand har en super god atmosfære og emmer af hygge. Her bliver kræset for kunderne i alle aldre. Personalet er yderst kompetente og høflige, de sørger for kunderne får den optimale kundeservice.

En velassorteret forretning: