Frederiksbergs første børnehøjskole en realitet.

Børn i aktivitet.

Foto: Frederiksberg Bibliotek.

 

Redaktionen har modtaget følgende:

Den 9. februar 2019.

 

PRESSEMEDDELELSE

 

 

Frederiksbergs første børnehøjskole inviterer børn til en uge med kultur, leg og nye fællesskaber.  Bag højskolen står Teatret Riddersalen, Design-firmaet NoWhereLand og Biblioteket Frederiksberg.


Alle børn på Frederiksberg inviteres til børnehøjskole i vinterferien.  Her vil børnene blandt andet opleve teaterforestillingen Æblet falder ikke langt fra stammen i Riddersalen - bag scenen og som publikum. De vil prøve kræfter med stop motion-film, bygge en fantasiby og lave deres egen kunstudstilling.

”Vi glæder os til at byde en masse børn velkommen til en sjov uge, hvor vi sammen kaster os ud i nye projekter, skaber ting helt selv, viser vores stemmer og får mod til at arbejde kreativt og oplever at være en del af et nyt fællesskab”, siger Mette Vestergaard, projekt- & Udviklingsmedarbejder på Biblioteket Frederiksberg.

Børnehøjskolen er for børn i alderen syv-10 år og finder sted tirsdag til fredag i uge 7 på Medborgercentret Nordens Plads. Alle dage fra klokken 10 – 13. Højskolen afsluttes med en fernisering fredag aften med fællesspisning for børnene og deres familier og venner. 

 

Program for børnehøjskolen i uge 7

  • Tirsdag: Hvad er kunst og kultur og hvad er Street Art? Vi maler Street Art til Nordens Plads.
  • Onsdag: Vi ser teaterforestillingen Æblet falder ikke langt fra stammen i Riddersalen og tager på opdagelse bag teaterscenen.
  • Torsdag: Stop motion-workshop og besøg hos Fortælleklubben, der fortæller modige kærlighedshistorier
  • Fredag: Vi bygger vores egen fantasiby i pap. Fællesmiddag og fernisering med familie og venner.


Børnehøjskolen er et led i en større indsats for at skabe bedre naboskab og medborgerskab på tværs af Nordens Plads og Frederiksberg.

Læs mere på
https://fkb.dk/nyheder/nyt-fra-biblioteket/frederiksbergs-foerste-boernehoejskole

Hvis I vil vide mere eller kigge forbi Børnehøjskolen, så kontakt

  • Mette Vestergaard, projekt- og udviklingsmedarbejder, Biblioteket Frederiksberg, 2898 1952, mean@frederiksberg.dk
  • Stine Torp Carlsen, kommunikationsansvarlig, Biblioteket Frederiksberg, 40830770


Om Medborgercentret Nordens Plads

Medborgercentret Nordens Plads er en del af Biblioteket Frederiksberg og skal bidrage til mere frivillighed, livskvalitet, samskabelse, kulturelt liv, mangfoldighed og social kapital omkring Nordens Plads og på Frederiksberg i det hele taget.

Komponist Svend Hvidtfelt Nielsen fejres med ny udgivelse og koncert

Svend Hvidtfelt Nielsen-udgivelse.

Kilde: Svend Hvidtfelt Nielsen

 

PRESSEMEDDELELSE

 

Ny Svend Hvidtfelt Nielsen-udgivelse fejres                                   med koncert

Akkordeonist Bjarke Mogensen og organist Svend Hvidtfelt Nielsen spiller koncert i Mariendal Kirke og markerer både ny CD-udgivelse og Hvidtfelt Nielsens 60 års fødselsdag.

Gennem hele 2018 har komponisten Svend Hvidtfelt Nielsens 60 års fødselsdag været markeret med portrætkoncerter. Fejringen afrundes nu med en CD-udgivelse og en releasekoncert, hvor komponisten selv opfører sin Orgeltoccata og Bjarke Mogensen spiller akkordeonkoncerten Ofelia.

Musik med en aktiv musikers fingeraftryk

Idéen om at opbygge stor musik med beskedne eller fragmentariske midler har karakteriseret nordiske komponister i generationer. I Svend Hvidtfelt Nielsens musik finder denne idé et særligt udsøgt og helt moderne udtryk.

Svend Hvidtfelt Nielsen arbejder, sideløbende med sit komponistvirke, som kirkeorganist i Mariendal Kirke, og hans musik bærer en aktiv musikers fingeraftryk. Musikken rummer modsætninger, og er præget af en optagethed af at bytte rundt på baggrund og forgrund, og af den kombination af fokus og fantasi, der er naturlig for en musiker, der er vant til at improvisere på orgelbænken.

Soloversioner opføres live

Det nye album er indspillet af Århus Sinfonietta og Aarhus Symfoniorkester og rummer, foruden Hvidtfelt Nielsens 3. Symfoni, akkordeonkoncerten Ophelia Dances med Bjarke Mogensen som solist, og orgelkoncerten Toccata, hvor Svend Hvidtfelt Nielsen selv er orgelsolist.

Den 12. december fejres udgivelsen med en koncert, hvor Bjarke Mogensen og Svend Hvidtfelt Nielsen spiller de to koncerter i en omskrivning til solo-værker. Efter koncerten inviterer Dacapo, Edition Wilhelm Hansen og Edition·S til reception og fejring af den nye udgivelse.

CD'en udkom den 7. december

Releasekoncert og reception d. 12. december kl. 19.30 i Mariendal Kirke

 

Jul i Den Gamle Stald i Store Godthåb

Jul i den gamle stald.

Foto: Frederiksberg Tidende

 

Af Frits Degner

Den 7. december 2018.

 

Der jules igennem i den Gamle Stald.

Når man træder ind på gårdspladsen med de toppede brosten på Store Godthåb, Godthåbsvej 79 Frederiksberg, træder man ind i en tidslomme fra en svunden tid. Går man ind i stalden står Marlene Boile og Leif Andersen og binder jule dekorationer, alt sammen til stor glæde for publikum. Ud over det, sælges der juletræer i alle størrelser, lulepynt, issneugler, rensdyr og meget mere. Publikum kan i weekenderne få lidt varmt i den kolde december. Her serveres Gløgg med æbleskiver og varm Cacao.

Stor renovering af hovedbygningen samt istandsættelse af gartnerboligen og stald.

Hovedbygningen er fra (1770), gartnerboligen fra (1792), staldbygningen fra (ca. 1850) samt gårdspladsens brolægning. Alle tre bygninger blev fredet i 1954.

Åbningstider:

I december måned holdes der åbent fra mandag – fredag fra kl. 12.00 – 18.00. I weekenden er åbningstiderne fra kl. 10.00 til den sidste kunde er gået.

Kom til Store Godthåb og oplev en ægte julestemning ”langt ude på landet”.

Hos SKOMAGERDRENGEN er service og bedste kvalitet selvfølgelig helt i top.

Ejer af SKOMAGERDRENGEN Kristian Rasmussen.

Foto: Frederiksberg Tidende

 

Redaktionen har modtaget følgende annonce:

Den 21. november 2018.

 

Et lille tilbageblik på butik SKOMAGERDRENGEN.

Butikken i Vanløse åbnede som skomager helt tilbage i 1927 og har været skomager helt op til i dag. Skomager faget har fået en renæssance, der kommer mange nye kunder til der vil benytte sig af det gamle håndværk fortæller nuværende ejer Kristian Rasmussen.

Yder den bedste service og kvalitet.

Kristian yder den bedste service og kvalitet. Der bliver ikke udført arbejde som Kristian ikke kan stå inde for. Kristian overtog forretningen i 2015, det er blevet til en hyggelig og spændende butik, med et meget bredt varesortiment. Bl.a. Sko reparationer/pleje, reparationer af tasker og andre lædervarer, forhandler af Verners sko og støvle sværte, der er et Dansk produkt og produceret i Danmark, salg af bælter og punge, kopier af nøgler og speciel nøgler, omlægning/oplukning af låse, montering af låse, reparation af låse, salg af låse, service kørsel, gravering af skilte og hundetegn og automat service udføres også på gamle enarmede tyveknægte. Kristian kan lidt af hvert, han har også i mange år, været automat og karrusel reparatør i Damhus Tivoli og på Bakken.

SKOMAGERDRENGEN er absolut et besøg værd.

Forretningen emmer af hygge, den er indrettet som en god gammeldag skomager. Kig ned hos SKOMAGERDRENGEN Jernbane Allé 65 2720 Vanløse og hils på Kristian der er et meget venligt og imødekommende menneske.

      

This Rocks! er et nyt digitalt tilbud fra Biblioteket Frederiksberg til rockelskere.

This Rocks til Rockelskere:

Foto: Frederiksberg Bibliotek.

 

Redaktionen har modtaget følgende:

Den 14. november 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Nyt digitalt fællesskab på Frederiksberg for rockelskere This Rocks! er et nyt digitalt tilbud fra Biblioteket Frederiksberg til rockelskere på Frederiksberg og København. I community’et på Facebook deler og drøfter medlemmerne nyere rock, der begejstrer dem i øjeblikket. Rock der begejstrer This Rocks! er stedet, hvor rockinteresserede mødes og deler deres oplevelser med den musik, de elsker. Her findes musiknyheder, overraskende facts, en koncertkalender for rock, ligesom der er mulighed for at deltage i konkurrencer og quizzer. I forlængelse af det digitale community på Facebook vil This Rocks! også finde en fysisk form i form af artist talks, filmvisninger og fælles koncertturer.

Du finder This Rocks! her: https://www.facebook.com/groups/thisrocksdk/

Et nyt tilbud på Frederiksberg This Rocks! er et nyt tilbud fra Biblioteket Frederiksberg, hvor det er medlemmerne og bibliotekets community manager, der sammen skaber musikformidlingen. Community’et er skabt som et tilbud til borgere på Frederiksberg, men alle er velkommen.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Anders Koch Madsen Community Manager, Biblioteket Frederiksberg Mail: anma31@frederiksberg.dk Tlf. +45 3821 1823

"Sømandstatoveringer & -Symboler"

Den nyudkomne bog "Sømandstatoveringer & -Symboler".

Foto: Tatoo Ole Nyhavn 17.

 

Redaktionen har modtaget følgende:

Den 10 oktober 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Majbritt Petersen springer ud som forfatter.

Jeg hedder Majbritt ( „Lille-Ole“ ) Petersen og er indehaver af verdens ældste, fungerende tatovørforretning fra 1884. Tatoveringstrenden hitter som aldrig før, og kærligheden til „old school“ sømandstatoveringer har aldrig været så stor som nu. Men hvad sker der, når du får eller påfører et menneske et symbol, du ikke kender betydningen af? Jeg har sat mig for, at skrive  en bog om de gamle fortællinger om disse smukke motiver, før de går tabt med tiden. Gennem flere år har jeg hørt de gamle spændende sømandssagn og -myter, som er blevet fortalt i butikken af tatovører og sømænd i generationer. Dem har jeg samlet i en bog med kommentarer og illustrationer. Det er lykkedes mig at finde Tattoo Oles originale tegninger fra 1940'erne, og jeg har siden lavet mine egne versioner af dem. Projektet har taget ca. 5 år og er blevet til en nemt tilgængelig bog med en masse billeder, der illustrerer de gamle symboler og betydningerne bag. Det vil være en praktisk bog for tatovører men er samtidig henvendt til alle, som elsker tatoveringer og gamle sagn. Jeg håber, I vil nyde bogen.

Majbritt Petersen med en tilfreds køber:

Benhårdt arbejde og præcision.

Efter 5 års hårdt arbejde i min fritid i al hemmelighed, med research og lange aftener med kuglepennen eller penslen i hånden, udgiver jeg min første bog. Titlen på bogen er "Sømandstatoveringer & -Symboler" Der vil være 150 nummererede bøger i Dansk udgave og 150 nummererede bøger i Engelsk udgave. Jeg har valgt at lave det hele i særudgave og der er ikke sparet på materialerne. Derfor vil denne bog med tiden blive et samler objekt hvis den ikke allerede er det.
Der vil være mulighed for at købe min bog for 1.500,- kr. og det vil være muligt at købe den i min forretning Tattoo Ole Nyhavn 17. Glæder mig til at dele mit nye kunstværk med jer, og jeg fra i dag kan kalde mig forfatter.

Invitation til Modersmål-Prisen Mandag den 24. september kl. 17 på Alhambra- museet for humor og satire

Foto: Carl-Erik Sørensen

Kilde: Pia Svejgaard Pedersen.

 

Redaktionen har modtaget følgende fra Pia Svejgaard Pedersen:

Den 13. september 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Satirens mester Carl-Erik Sørensen modtager Modersmål-Prisen 2018


Dansk rimsmed og revyforfatter leger finurligt og fabelagtigt med det danske sprog, når han får danskerne til at brøle af grin med sine sketcher, monologer og viser.  Carl-Erik Sørensen modtager Modersmål-Selskabets pris for sine originale og folkekære tekster, der sprogligt spidder den danske folkesjæl.
Carl-Erik Sørensen, som er født den 4. august 1954, er mest kendt som manden med teksterne, der kan vælte Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken. Med over 1500 revytekster har han skabt sig et navn og en identitet som en spøjs og sublim rimsmed i den lange flotte og ferme tradition af danske digtere, som kan rime med både mening og galskab.
Han har fortjent Modersmål-Prisen, fordi han er en sofistikeret og original bruger af det danske sprog - på den både frække og fragile facon. Med toner og takter af folkelighed, langluntet listighed og sørgmunter melankoli udfolder Carl-Erik Sørensen sit talent. Lattermild javist, men også med en djævlesplint i øjet og knojern i handsken. Vi ler med Carl-Eriks rim på udsatte steder, med syre i syntaksen og en springskalle i sproget.
Carl-Erik Sørensens revyforfatterskab er i familie med både Jens August Schade, Poeten, Halfdan Rasmussen, Johannes Møllehave og Benny Andersen. Han er også smittet med de satiriske gener fra Ludvig Holberg og Johan Herman Wessel. Carl-Erik Sørensen er med sin disrespekt for autoriteter aldrig bange for at sove i baronens seng eller skrive Dronningens årlige nytårstale ude på Bakken til Ulf Pilgaard. På vers, rim og strofer leverer han de skæve vinkler, der får os til at se klart, når vi konfronteres med sociale urimeligheder og uretfærdigheder i dagens Danmark
Modersmål-Prisen uddeles hvert år som en påskønnelse af sprogbrugere, der særligt fremragende udtrykker sig klart efter Modersmål-Selskabets idealer: Klart, udtryksfuldt og varieret sprogbrug.
Modersmål-Prisen overrækkes mandag den 24. september kl. 17
Sted: Alhambra – museet for humor og satire, Allegade 5, 2000 Frederiksberg
Tilmelding til arrangementet til sek@modersmaalselskabet.dk  
I er også velkomne til at kontakte: Mette Bjørnvig Kaufmann
Formand for Modersmål-Selskabet
Tlf. 26850536, mbk@modersmaalselskabet.dk
Udsendt af Pia Svejgaard Pedersen på vegne af Modersmål-Selskabet.

 

 

Kig forbi Min Købmand på Frederiksberg

Købmand Jens Erik Christensen.

Foto: Frederiksberg Tidende.

 

Af Frits Degner

Den 9. august 2018.

 

Købmanden, personale og kunder kommer hinanden ved:

På Godthåbsvej 142. 2000 Frederiksberg ligger Min Købmand. Den muntre og gemytlige Købmand Jens Erik Christensen kommer altid med en morsom bemærkning til kunderne. Er man i nedtrykt stemning når man kommer ind i forretningen, er man det ikke ret længe, når man først har mødt Jens Erik Christensen, der er noget af et livs stykke og spasmager. Min Købmand har en super god atmosfære og emmer af hygge. Her bliver kræset for kunderne i alle aldre. Personalet er yderst kompetente og høflige, de sørger for kunderne får den optimale kundeservice.

En velassorteret forretning: