Invitation til Modersmål-Prisen Mandag den 24. september kl. 17 på Alhambra- museet for humor og satire

Foto: Carl-Erik Sørensen

Kilde: Pia Svejgaard Pedersen.

 

Redaktionen har modtaget følgende fra Pia Svejgaard Pedersen:

Den 13. september 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Satirens mester Carl-Erik Sørensen modtager Modersmål-Prisen 2018


Dansk rimsmed og revyforfatter leger finurligt og fabelagtigt med det danske sprog, når han får danskerne til at brøle af grin med sine sketcher, monologer og viser.  Carl-Erik Sørensen modtager Modersmål-Selskabets pris for sine originale og folkekære tekster, der sprogligt spidder den danske folkesjæl.
Carl-Erik Sørensen, som er født den 4. august 1954, er mest kendt som manden med teksterne, der kan vælte Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken. Med over 1500 revytekster har han skabt sig et navn og en identitet som en spøjs og sublim rimsmed i den lange flotte og ferme tradition af danske digtere, som kan rime med både mening og galskab.
Han har fortjent Modersmål-Prisen, fordi han er en sofistikeret og original bruger af det danske sprog - på den både frække og fragile facon. Med toner og takter af folkelighed, langluntet listighed og sørgmunter melankoli udfolder Carl-Erik Sørensen sit talent. Lattermild javist, men også med en djævlesplint i øjet og knojern i handsken. Vi ler med Carl-Eriks rim på udsatte steder, med syre i syntaksen og en springskalle i sproget.
Carl-Erik Sørensens revyforfatterskab er i familie med både Jens August Schade, Poeten, Halfdan Rasmussen, Johannes Møllehave og Benny Andersen. Han er også smittet med de satiriske gener fra Ludvig Holberg og Johan Herman Wessel. Carl-Erik Sørensen er med sin disrespekt for autoriteter aldrig bange for at sove i baronens seng eller skrive Dronningens årlige nytårstale ude på Bakken til Ulf Pilgaard. På vers, rim og strofer leverer han de skæve vinkler, der får os til at se klart, når vi konfronteres med sociale urimeligheder og uretfærdigheder i dagens Danmark
Modersmål-Prisen uddeles hvert år som en påskønnelse af sprogbrugere, der særligt fremragende udtrykker sig klart efter Modersmål-Selskabets idealer: Klart, udtryksfuldt og varieret sprogbrug.
Modersmål-Prisen overrækkes mandag den 24. september kl. 17
Sted: Alhambra – museet for humor og satire, Allegade 5, 2000 Frederiksberg
Tilmelding til arrangementet til sek@modersmaalselskabet.dk  
I er også velkomne til at kontakte: Mette Bjørnvig Kaufmann
Formand for Modersmål-Selskabet
Tlf. 26850536, mbk@modersmaalselskabet.dk
Udsendt af Pia Svejgaard Pedersen på vegne af Modersmål-Selskabet.

 

 

Dyrevenner kom forbi Forum på Frederiksberg den 28 - 30 september 2018. Her er alle kæledyr samlet til træf.

Eksotiske fisk.

Kilde: Peter Qvistgaard

 

Redaktionen har modtaget følgende:

 

Af Peter Qvistgaard

Den 5. september 2018.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Alle mulige kæledyr samles.

- på Danmarks største event for dyreelskere, der løber af stablen ultimo september.

I weekenden den 28-30. september samles alle mulige slags kæledyr i Forum på Frederiksberg. Alt fra hunde, katte, gnavere og fisk til krybdyr, fjerkræ og eksotiske dyr. Her kan både børn og voksne få lejlighed til at beundre alle disse dyr, røre ved dem, lære noget om dem – og måske få et nyt kæledyr med hjem?

Talsmanden for udstillingen ”Vores levende hobby” Jimmi Helander fortæller:

- Det er første gang i Danmark, at alle repræsentanter inden for kæledyr nu samles under ét tag. Det giver gæsterne en sjælden mulighed for at sammenligne dyrene, og måske finde et nyt slags kæledyr, som de ikke tidligere har tænkt på? Og dem, der allerede har et kæledyr derhjemme, kan her udveksle erfaringer med andre samt få masser af inspiration og ny viden – ikke mindst fra dyrlæger samt de 18 vidt forskellige dyreforeninger, der sammen med masser af leverandører af kæledyr og dyreprodukter vil være til stede på udstillingen. Der vil også være private salgsstande.

Under hele udstillingen, der også vil vise alle mulige slags planter, vil der løbende være foredrag af dyreeksperter, der vil fortælle om dyrenes liv, adfærd og miljø, men også give praktiske råd om eksempelvis: Grooming af hunde, hvorledes sygdomme opdages hos fisk eller hvordan man bliver ven med sin papegøje. Og så vil der være forskellige konkurrencer, eksempelvis ”Hvem opbygger det bedste akvarium”.

Søndag eftermiddag vil der blive afholdt en auktion, hvor alle kan byde på levende fisk, rejer, snegle og planter.

Billedtekst: På udstillingen ”Vores levende hobby” i Forum kan du eksempelvis lære om, hvorledes du bliver ven med din papegøje eller opdage et helt anderledes kæledyr eller anderledes planter.

Yderligere informationer fås hos Jimmi Helander, Vores levende hobby, på tlf. 26 35 35 79. jh@voreslevendehobby.dk www.voreslevendehobby.dk

Kig forbi Min Købmand på Frederiksberg

Købmand Jens Erik Christensen.

Foto: Frederiksberg Tidende.

 

Af Frits Degner

Den 9. august 2018.

 

Købmanden, personale og kunder kommer hinanden ved:

På Godthåbsvej 142. 2000 Frederiksberg ligger Min Købmand. Den muntre og gemytlige Købmand Jens Erik Christensen kommer altid med en morsom bemærkning til kunderne. Er man i nedtrykt stemning når man kommer ind i forretningen, er man det ikke ret længe, når man først har mødt Jens Erik Christensen, der er noget af et livs stykke og spasmager. Min Købmand har en super god atmosfære og emmer af hygge. Her bliver kræset for kunderne i alle aldre. Personalet er yderst kompetente og høflige, de sørger for kunderne får den optimale kundeservice.

En velassorteret forretning: