Godthåbsgården er blevet et utrygt sted at bo med vold og trusler.

Godthåbsgården en forsømt ejendom.

Foto: Frederiksberg tidende.

 

Af Frits Degner

Den 28. oktober 2019.

De ældre og handicappede kan ikke gå i fred i Godthåbegården.

Frederiksberg Kommune har anvisningsretten til lejlighederne i Godthåbsgården beliggende på Godthåbsvej 150 – 162. 2000 Frederiksberg. Ejendommen er bekvemt og uprofessionelt administreret af Bjørnsholm A/S, der intet gør for at håndhæve husorden. Godthåbsgården har igennem de sidste fem år været plaget af en negativ beboersammensætning med psykiske syge, vold og trusler. Bjørnsholm A/S beskæftiger sig kun med opkrævning af husleje, derudover er Bjørnsholm A/S bedøvende ligeglade med forholdende i Godthåbsgården. Frederiksberg Kommune har via kommunens anvisningsret blandet fredsommelige ældre og handicappede borgere sammen med meget psykisk syge personer, der har en voldsom udadreagerende adfærd. Kommunen har velegnede boliger på Christian Paulsens Vej, hvor der kun findes psykisk syge personer.

En pæn ejendom i forfald.

Det er trist at se den pæne ejendom Godthåbsgården gå i forfald med urostiftere og psykisk syge mennesker, der ikke kan indordne sig under en normal husorden. For fem år siden var her fred og ro, der boede kun ældre og handicappede og ingen psykisk syge. Psykisk syge personer skal ikke blandes sammen med ældre og handicappede med det resultat, at almindelig og normale beboere ikke tør gå ud af frygt for repressalier. De ældre bor i Godthåbsgården for netop at nyde de sidste år de har tilbage, og så er det sørgeligt at de skal leve med den slags intimiderende og helt uacceptable forhold.

De psykisk syge.

Der er en psykisk syg lejer, han har været indlagt i længere perioder i flere omgange de fire år han har boet i ejendommen. Sidste gang var politiet der ca. 20 gange og til sidst fik de ham tvangsindlagt, idet han var truende overfor de ældre og hjemmehjælpen.

Jeg boede indtil fornyelig i Godthåbsgården, hvor min overbo spyttede ned i mine blomsterkasser og smed cigaretskodder ud over min altan. Jeg gik op til ham, han er også psykisk syg og fortalte ham at det skulle han holde op med, men han forstod intet. Han kom ned til mig dagen efter og råbte og skreg mig ind i hovedet af arrigskab, - jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Derudover er der en beboer der er direkte truende overfor de ældre. Vi var til beboermøde den 29. august 2019, hvor vi var nogle beboere der gik ud for at ryge i pausen, der kom den meget truende og psykisk syge beboer ud til os, og så sig ond på en af de beboere der var ude at ryge for herefter, at slukke en cigaret på beboerens mave, så der kom et brændemærke på maven og en stor sort skjold på beboerens T-shirt. Han sluttede med at spytte efter beboeren, hvilket er strafbart og vold mod sagesløs. Han er så sindslidende, at han burde anvises et botilbud for alvorlige psykiske syge og sindslidende. De ældre er decideret bange for ham. Vi er flere vidner til episoden. Bjørnsholm A/S har fået en skriftlig klage med vidneunderskrifter, men som sædvanlig foretager Bjørnsholm A/S sig intet. Bjørnsholm A/S bliver i folkemunde kaldt: Bjørnebanden A/S.

Administrator og Frederiksberg Kommune må træde i karakter.

Hvornår lever Frederiksberg Kommune og Bjørnsholm A/S op til deres ansvar som henholdsvis ejer og administrator?

 

Store Godthaab får totalrenoveret gartnerboligen.

Renovering af gartnerboligen.
Foto: Frederiksberg Tidende

 

Af Frits Degner

Den 24. maj 2019

Renovering af den gamle gartnerbolig

Totalrenoveringen af gartnerboligen fra 1790 begynder at tage form, der kommer helt nyt tag på bygningen. På trods at den lidt langsommelige proces det er at renoverer en fredet bygning, håber vi allerede efter sommerferie at have huset er bragt tilbage til sin oprindelige stand, som det stod i 1790. De nye ejere forventer at flytte ind i efteråret 2019.

Boligen er opført som en del af Store Godthåb, som var et stort landbrug. Herskabet boede i hovedbygningen, mens gartnerboligen var til tyende og deres familie.

Hovedbygningen

Hovedbygningen blev opført i 1770, og er formentlig tegnet af arkitekten J.C. Conradi. Hovedbygningen er fra i 2017-18 totalrenoveret og omdannet til 3 herskabslejligheder. Renoveringen blev i 2018 præmieret af Frederiksberg kommune som vinder i kategorien "Den hele bygning".

Hestestalden

Staldbygningen er fra omkring år 1850. I stalden ses der stadig to spiltorve til heste i det ene rum og plads til hestevogn i det andet rum med vognport.

Stalden bruges nu som udstillingsbygning mv. for markeder, vinsmagninger og andre events for lokalområdet på Store Godthaab. Eventstedet Store Godthåb drives af Marlene Boile, som kan kontaktes på info@storegodthaab.dk eller mobil +45 2711 7121.

De 3 bygninger som omkranser den brostensbelagte plads udgør således et levende vidnesbyrd om det allertidligste og meget landlige Frederiksberg.

Ejendommene og gårdspladsen er totalfredet.

 

 

Det er på Frederiksberg lørdag den 11. maj 2019.

Rasmus Seebach med familie.

Foto: Frederiksberg Tidende

 

Af Frits Degner

Den 11. maj 2019

Frederiksberg Tidende var på pletten den 11. maj 2019 da Tommy Seebachs Plads skulle indvies.

Det gamle Posthus og Vintønden havde i dagens anledning fri bar, så alle de fremmødte kunne få læsket ganen. Hele arrangementet var organiseret af Frederiksberg Kommune.

Tommy Seebachs familie var mødt op, og der var et kæmpe fremmøde af mennesker, der var med til at fejre denne store begivenhed.

Tommy Seebach hædret med sin egen Plads.

Det er langt fra alle musikere der har fået en plads opkaldt efter sig, så Tommy Seebach betød noget særligt for Frederiksberg og hele Danmark.

Der blev spillet Tommy Seebachs musik bl.a. Under stjernerne på himlen og Disco Tango for at fejre Tommys nye Plads.

Der blev holdt flere taler af Rasmus Seebach og to politikere fra Frederiksberg.

Tommy Seebachs Plads ligger på hjørnet af Godthåbsvej og Nordre Fasanvej.

 

Spekulant og ejer af Nyhavn 17 anker den netop overståede retssag ved Byretten til Landsretten mod verdens ældste tatovørforretning Tattoo Ole.

Indehaver af Tattoo Ole Majbritt Petersen.

Foto: Frederiksberg Tidende

 

Af Frits Degner

Den 6. maj 2019

Ejeren af Nyhavn 17 anker Byrettens dom til Landsretten.

Majbritt Petersen indehaver af Tattoo Ole Nyhavn 17 vandt retssagen ved Byretten over sin udlejer restauratør Henrik From Andersen. Byretten gav Majbritt Petersen medhold, så hun kunne fortsætte med sin tatovørforretning. Men glæden varede kort, Majbritt Petersens værste mareridt er blevet til virkelighed, restauratør Henrik From Andersen har han valgt at anke sagen til Landsretten. Den opmærksomme læser kan måske få den strøtanke, at Henrik From Andersen blev tøse fornærmet, da han åbenbart er vant til at få sin vilje og ikke kan tåle at tabe. Om ejeren kan vinde ved Landsretten er næppe sandsynligt, da forretningen Tattoo Ole er et historisk sted i verdensklasse. Det vil være en katastrofe for Nyhavn hvis den gamle kendte tatoveringsbutik bliver lukket. Der vil ikke være meget af det gamle Nyhavn tilbage hvis Tattoo Ole forsvinder.

Tovtrækkeri med ejeren af Nyhavn 17.

Majbritt Petersen kæmper for et stykke Danmarks historie, en del af det oprindelige inventar er stadig at finde i forretningen. Dette skal Landsretten skrive sig bag øret. Det er i sig selv en kæmpe kompliment til Majbritt Petersen, at hun kæmper mod en meget grov boligspekulant. Ejeren af Nyhavn 17 har på intet tidspunkt været samarbejdsvillig og har ikke bestilt andet end at spænde ben for Majbritt Petersen.

Majbritt Petersen har lovet at vende tilbage når hun har den nye dato for ”runde" 2. 

 

Natteravnene søger frivillige

Bliv frivillig i Natteravnene.

 

Redaktionen har modtaget følgende fra Natteravnene på Frederiksberg.

Den 22. november 2018.

 

BLIV FRIVILLIG NATTERAVN

Natteravnene på Frederiksberg kan i år fejer 10 jubilæum og vi står og mangler frivillige som kunne tænke sig at gøre en forskel. Du kan være med til, vi også i fremtiden kan værne om de unge.

Der er brug for dig på FREDERIKSBERG. Tænk over det.

Vi mangler en del folk i Natteravnene på Frederiksberg, så tænk over, om det måske er dig vi mangler. Vi går vore ture torsdage og fredage.

Du kan komme på en prøve tur og høre mere om os ved at kontakte vores formand via vores hjemmeside http://frederiksberg.natteravnene.dk

Håber vi høre fra dig

NATTERAVNENE på Frederiksberg

Frederiksberg Tidende søger:

Af Frits Degner

Den 6. juli 2018.

 

 

Frederiksberg Tidende søger annoncesælgere på ren provision. Så har du nogle timer til rådighed, kan du jo bruge dem på en meget levende avis og endda tjene penge på det. Det bliver dig, der har den tætte forbindelse til annoncørerne, hvilket gør jobbet spændende og levende. Vi hører meget gerne fra dig og dine erfaringer som annoncesælger. Du kan maile en ansøgning til os på: frb.tidende@hotmail.com

Vi ser frem til din ansøgning samt en personlig samtale.

Med venlig hilsen

Redaktionen på Frederiksberg Tidende

 

 

 

Velkommen

Frits Degner

Velkommen til nye tider, ny avis på Frederiksberg. Her blomstrer ytringsfriheden.

Her kan alle skrive lige hvad de mener, uden censur. Men kilderne skal være i orden, ellers kan der komme et retsligt efterspil fra personen/personerne man skriver om. 

Jeg håber læserne får stor fornøjelse af denne net-avis. Avisen er blevet til, da vi syntes Frederiksberg trænger til en total uafhængig avis. Da Frederiksberg Tidende er sin egen herre, vil vi bringe artikler og indlæg der måske ikke ville blive bragt i de gængse lokalaviser.

Ud over det, er der annoncer, underholdning og et historisk hjørne m.m.

Frederiksberg Tidende har mailadresse: frb.tidende@hotmail.com

Vi er også at finde på facebook.

Rigtig god fornøjelse med den nye avis, der kører på frivillig basis.

Med venlig hilsen

Redaktionen: Ansvarshavdende redaktør Frits Degner.

Frivillige medarbejdere: Michael Larsen  ( Teater, film og underholdnings anmelder ), Peter Nybo og Niels Herskind m.fl.

 

 

Ny net-avis på Frederiksberg

Frederiksberg Tidendes redaktionslokale. (Man må jo starte i det små).

Foto: Frederiksberg Tidende.

Velkommen til den nye net-avis på Frederiksberg.

Et lille udpluk af artikler i Frederiksberg Tidende.

Privatisering af Dr. Annemarie Centret og Kong Frederik IXs Hjem?

Skal Rahbeks Allé 17 - 19 tilklistres med beton?

DAVIDA skandalen.

Alle de gratis rejser politikerne kalder studieture også betalt af skatteyderne.

Den helt urimelige høje grundskyld til de i forvejen økonomisk plagede husejere.

Gratis tandlægehjælp til de socialt udsatte/hjemløse og kontanthjælpsmodtagere.

Nyere Indlæg:

JobMadsen har nu skiftet ham til BoligMadsen.

Glenthøjs Multi - Madsen klarer alt på Frederiksberg.

Frederiksberg Borgerliste savner et svar på den gratis tandpleje til socialt udsatte/hjemløse.

Humørhjørnet: De røde pølser. Hvepsepartiet. Den Røde lanterne. Politisk grill aften.

Interview med sanger/musiker Anne Marie Bush. Den 27. maj 2016.

Ridefoged JobMadsen rider igen med pisk og løkke. Den 21. juli 2016.

Køb en Brank/kommunal robotstøvsuger og spar hjemmehjælpen væk. Den 18. august 2016.

Café Moccador har nu fået genåbnet sin udendørs servering på Kejserinde Dagmars Plads. Den 30 august 2016.

De helt urimelige nedskæringer på ældreområdet. Den 6. oktober 2016.

Kasket Karls mange kasketter. Den 8. oktober 2016.

Frederiksberg Kommune tager hovedrengøringen fra de ældre. Den 17. oktober 2016.

Tre Falke Skolen gør en kæmpe forskel. Den 17. novenmer 2016.

Den helt urimelige udligningsordning. Den 3. januar 2017.

Politisk etagekuller på Frederiksberg Allé 41. Den 24. marts 2017.

Få besøg af den udkørende frisør Vicki Roholte. Den 19. april 2017.

14 Politikere skjuler pengene. Den 19. april 2017.

Arbejderne med opførsel af den ny KB forsætter på trods af manglende byggetilladelse. Den 17. juli 2017.

Aldi på Howitzvej har lukket og slikket for altid. Den 3. juli 2017.

Frederiksberg Borgerliste kunne godt tænke sig at se positive resultater i Jobcentret. Den 4. juli 2017.

Hvad skal der ske med det meget forsømte/forfaldne Søndre Kapel på Solbjerg Park Kirkegård? Den 27. juli 2017.

Ny husleje/boligsikringsrekord på Frederiksberg kr. 67.000,- pr. måned. Den 2. august 2017.

Kom ned og besøg Tattoo-Ole Nyhavn 17. En tatovør forretning fyldt med atmosfære og hygge. Den 13. august 2017.

Historien om Tattoo Ole Nyhavn 17. Den 13. august 2017.

Alvorligt syge borgere sidder fast i systemet. Den 20. august 2017.

Dejlige skøre Frederiksberg. Den 25. august 2017.

Frederiksberg Borgerliste byder Michael Larsen velkommen. Den 26. august 2017.

Frederiksberg Borgerliste takker de borgere der har støttet os under valgkampen 2017. Den 27 december 2017.

Brian Holm (K) Den punkterede kommunalpolitiker. Den 30. december 2017.

Ny side: Kræmmermarkedet. Køb, salg og bytte. Den 6. januar 2018.

Et skandalevalg for blå blok med Borgmester Jørgen Glenthøj i spidsen. Den 16. januar 2018.

Flemming Brank (konservative) tager ”sidste stik” og gør rent bord på Frederiksberg. Den 4. februar 2018,

Frederiksberg er verdens bedste lovløse cykelby. Den 27. februar 2018.

Byens ældste værtshus. Den 1. marts 2018.

Da Scala blev til fem betonskyskrabere. Den 1. marts 2018.

Frederiksberg Kommune skal spare 7,3 mio. kroner de næste fire år. Den 25. marts 2018.

Står du og mangler en Skuespiller eller instruktør til dit næste projekt? Så har du måske fundet løsningen. Den 25. marts 2018.

North Media Aviser, der bl.a. udgiver Frederiksberg Bladet, overtog Lokalavisen Frederiksberg ved årsskiftet og væk var ytringsfriheden.Den 26. april 2018

Snart falder regnen: Verdenspremiere den 4. maj 2018 på den danske Netflix-serie The Rain. Den 27. april 2018.

Frederiksberg Kommune fjerner tilskud til ældregymnastik. Den 4. maj 2018.

Billet priserne kommer til at stige med 20% når man står på metroen. Den 18. maj 2018.

Kom og besøg "Lasses" udendørsservering fra Cafe Moccador på Kejserinde Dagmars Plads. Den 18. maj 2018.

STOP DET VANVID: DET MENER FREDERIKSBERG TIDENDE. Den 25. maj 2018.

Lukning af Lokalavisen Frederiksberg - Søndagsavisen. Den 28. juni 2018.

Frederiksberg Kommune er i fuld gang med en svinestreg af de helt store, vedrørende ejendomsspekulation. Den 29. juni 2018.

De konservative som ejendomsspekulanter. Den 30. juni 2018.

Hovedindgangen til Frederiksberg Centret ligner igen en cykelkirkegård. Den 9. juli 2018.

Halvdelen af Axel Møllers Have er pist væk. Den 10. juli 2018.

Frederiksberg Tidende arbejder på højtryk for at udkomme hver 14. dag i avisform. Den 19. juli 2018.

Huslejenævnet behandler sagerne forskelligt mellem lejer og udlejer fra kommune til kommune. Den 31, juli 2018.

Kig forbi min Købamnd på Frederiksberg. Den 9. august 2018.

Er ventelisten en by i Putins Rusland for Frederiksberg Boligfond? Den 25. august 2018.

Dyrevenner kom forbi Forum på Frederiksberg den 28 - 30 september 2018. Her er alle kæledyr samlet til træf. Den 5. september 2018.

Invitation til Modersmål-Prisen Mandag den 24. september kl. 17.00 på Alhambra-museet for humor og satire. Den 13. september 2018.

De gamle Københavnske og Frederiksbergske telefonkiosker. Den 16. september 2018.